Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Fotbolls-EM är inställt, vad kan jag begära?

Profilbild på: Martin Fotbolls-EM blev inställt och jag hade också bokat flyg och hotell. Nu har jag ingen nytta av mina bokningar, kan jag kräva återbetalning och hur gör jag? Martin 2020-03-18 14:31 Följ inlägget
 • Profilbild på: Martin Hej Martin,

  Dina möjligheter kan se olika ut beroende på hur du bokat.

  Om fotbollsevenemanget är en del av en paketresa
  Om du har bokat en paketresa i form av en fotbollsresa, och fotbollsmatchen ställs in bör du kunna kräva att få avboka paketresan och få tillbaka pengarna eftersom det troligtvis är själva matchen/matcherna som är syftet med resan. Kan syftet med resan inte uppfyllas ska du kunna få tillbaka pengarna.

  Läs mer om paketresor här

  Om du bokat evenemanget, flygresan och hotellet var för sig
  Har du bokat alla delar var för sig kan dina möjligheter till återbetalning skilja sig åt för de olika delarna.
  • Fotbollsevenemanget inställt
  När ett idrottsevenemang ställs in ska du kunna få tillbaka pengarna för själva evenemanget. I villkoren ska det framgå vem du vänder dig till för att klaga. Ibland tar biljettförsäljaren ansvar för vissa fel men ibland kan du behöva vända dig direkt till arrangören.

  Läs mer om inställda evenemang på grund av Corona-viruset

  • Flygresan
  Skulle UD avråda från resmålet när din resa ska äga rum bör du kunna få tillbaka pengarna från flygbiljetten, eftersom det är en force majeure-liknande händelse.

  Om UD inte avråder från resmålet när din resa ska äga rum, men du ändå vill avboka flygningen, behöver du läsa vad som framgår av villkoren för flygbiljetten. Det är villkoren som avgör dina möjligheter till avbokning. Flygskatten ska du dock alltid få tillbaka vid en avbokning. Vill du avboka flygbiljetten vänder du dig till flygbolaget med din begäran.

  Läs mer om vad som gäller vid avbokning av flygbiljetter

  • Hotellet
  Om UD avråder från resmålet det datum du ska bo på hotellet bör du ha rätt att avboka hotellet och få pengarna tillbaka.

  Skulle UD inte avråda, exempelvis om din hotellbokning ligger längre fram i tiden, när den extraordinära händelsen har upphört på resmålet, är det ditt avtal med hotellet som avgör dina möjligheter att avboka. Varje hotell har egna villkor, vilket innebär att du behöver kontrollera vad det står i villkoren för just din bokning för att vara säker på vad som gäller för dig.

  Kolla gärna med hotellet om det är möjligt att ändra bokningen till ett annat datum. Om hotellet stänger ska de återbetala dig för din bokning.

  Läs mer om vad som gäller vid avbokning av hotell

  Om du och företaget inte kommer överens
  Om du inte kommer överens med arrangören, flygbolaget eller hotellet kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

  Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

  Vänligen Johan Vägledare, Hallå konsument 2020-03-18 14:41