Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Får företaget kräva betalning före leverans?

Profilbild på: Jeanette Söder Vi har beställt en el flakmoped av ett F-skatt registrerat företag - MBG Starbridge. De anger ramnummer på mopeden och skriver följande: "Så fort vi mottagit din betalning kommer mopeden att levereras till den angivna adressen och registreras hos Transportstyrelsen. Så fort den är registrerad skickas registreringsbevis och nummerplåt direkt hem till dig från transportstyrelsen. Övriga handlingar kommer att sändas per mail i samband med leveransen". Är det så här det går till? Vilken garanti har jag att jag får mopeden efter att jag betalt? Det känns osäkert. Med vänlig hälsning, Jeanette Jeanette Söder 2017-10-16 15:10 Följ inlägget
 • Profilbild på: Jeanette Söder Hej Jeanette,

  Företag bestämmer själva hur och när de vill ha betalt, det regleras i villkoren som du bör ha fått ta del av när du gjorde beställningen. Det är alltså upp till dig som konsument att välja om du vill handla av ett företag som kräver betalning i förskott eller inte.

  Om du inte känner till företaget kan det vara vara en god idé att betala mot till exempel faktura i efterhand. På så sätt har du en säkerhet för att du får varan innan du betalar den. Men om företaget har andra betalningsvillkor som du har godkänt behöver du betala enligt dessa villkor.

  Ett skydd i konsumentkreditlagen om du betalar med kredit
  Om du betalar mopeden med kredit har du ett skydd i konsumentkreditlagen. Om du av någon anledning inte skulle så varan levererad kan du ställa krav om återbetalning mot kreditgivaren. Läs mer om konsumentkreditlagen.

  Vänligen Janet Vägledare, Hallå konsument 2017-10-17 11:34

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter