Frågeforum

eller
Ställ din fråga

Betala påminnelsen om jag inte fått fakturan?

Profilbild på: Dabid Igår fick jag en påminnelse på en faktura som jag aldrig ens har fått. Måste jag verkligen betala påminnelseavgiften? Det är ju inte mitt fel att de inte har skickat ut fakturan till mig! Den kan ju ha kommit bort på posten eller vad som helst. Dabid 2017-09-28 11:09 Följ inlägget
 • Profilbild på: Dabid Hej Dabid,

  Ja, du är skyldig att betala påminnelseavgiften även om du inte har fått någon faktura. Att din faktura till exempel kommer bort i posten ändrar inte din skyldighet att betala den i tid. Om du inte får någon faktura behöver du kontakta företaget och fråga efter uppgifter så att du kan betala.

  För att företaget ska ha rätt att ta ut en påminnelseavgift måste det ha framgått när du ingick avtalet. Det brukar exempelvis finnas information i betalningsvillkoren som du godkände när du gjorde köpet.

  Om du kan visa att du har kontaktat företaget utan att få några uppgifter kan de inte kräva dig på en påminnelseavgift.

  Vänligen Janet Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:18
 • Profilbild på: Dabid Hur man betala första faktora ? Joanna 2017-11-26 09:20
 • Profilbild på: Dabid Hej Joanna,

  Det ska finnas tydliga uppgifter på fakturan om vart du ska betala och hur mycket. Upplever du att det saknas uppgifter på fakturan kan du ta kontakt med företaget och fråga dem.

  Du kan även läsa om olika sätta för att betala räkningar i vår artikel. 

  Vänligen
  Hanna Vägledare, Hallå konsument 2017-11-27 13:34

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. De uppgifter du delar med oss kan utgöra en offentlig handling. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.