Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Arrangören har ställt in min resa och erbjuder mig ett presentkort som återbetalning. Är det okej?

Profilbild på: Lisbeth Jag skulle åka på en resa till Grekland i sommar. Nu har arrangören ställt in resan och säger att jag kan få ett presentkort för att köpa en ny resa. Är det okej eller kan jag kräva att få tillbaka pengarna istället? Lisbeth 2020-03-20 13:27 Följ inlägget
 • Profilbild på: Lisbeth Hej Lisbeth,

  Vissa researrangörer erbjuder presentkort, vouchers eller bonuspoäng istället för återbetalning när en resa ställs in. Det är okej att erbjuda sådana saker, men om du hellre vill ha tillbaka pengarna ska du kunna kräva det.

  Innan du tackar ja till ett presentkort eller en voucher är det viktigt att tänka på en sak: Presentkort på en paketresa omfattas inte av resegarantin. Det betyder att om researrangören skulle gå i konkurs är presentkortet värdelöst och du kan inte räkna med att få några pengar tillbaka från resegarantin.

  Resegaranti innebär att resenärer som köpt en paketresa får kompensation från resegarantin om deras resa ställs in eller avbryts på grund av att den som arrangerade paketresan har gått i konkurs. Men det gäller alltså inte presentkort på en paketresa.

  Läs mer om resegaranti på Kammarkollegiets webbplats

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-03-20 13:29