Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Öppet köp på rea?

Profilbild på: Lisen Hej! Jag undrar om det stämmer att butiker inte behöver lämna öppet köp på rea? Jag köpte ett par jeans på rea häromdagen och provade dem hemma, men eftersom de inte satt så bra skulle jag vilja lämna tillbaka dem. När jag gick tillbaka (en dag senare) sa personalen att det inte är öppet köp på grund av rean. De kunde erbjuda mig ett tillgodokvitto men det vet jag inte om jag vill nöja mig med. Vad gäller? Lisen 2017-09-28 10:58 Följ inlägget
  • Profilbild på: Lisen Hej Lisen,

    Det stämmer att butiker inte behöver lämna öppet köp på rea. Det finns inte någon lag som kräver att butiker måste lämna öppet köp, vilket gör att de själva får bestämma sina regler. En del butiker kan exempelvis ha 30 dagars öppet köp medan andra inte erbjuder öppet köp alls. Vissa varor i en butik kan vara undantagna från öppet köp eller bytesrätt. Det är exempelvis vanligt för reavaror eller underkläder.

    När du ska köpa något är det alltså bra att fråga butiken vad som gäller, och se till det står på kvittot. Det tillgodokvitto som butiken har erbjudit dig verkar vara butikens sätt att erbjuda dig en lösning trots att de inte erbjuder öppet köp på rea-varor.

    Läs mer om öppet köp

    Vänligen Isabelle Vägledare, Hallå konsument 2017-09-28 11:19
  • Profilbild på: Lisen Nice Lisa 2018-02-14 09:00

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter