Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Ångerrätt på presentkort?

Profilbild på: Dani Hej,

Jag har köpt ett presentkort på addnature.se. Jag mailade in och hävde köpet dagen efter. Nu har jag fått inkasso och inget svar från dom. Dock säger inkasso att butiken svarat dom att dom inte godkänner ånger av presentkort. Men visst gäller distansavtalslagen även för presentkort? Dani 2020-09-21 15:21 Följ inlägget
 • Profilbild på: Dani Hej Dani,

  Ja, distansavtalslagen gäller även när du köper ett presentkort på distans, exempelvis på nätet.

  Enligt distansavtalslagen har du ångerrätt även för presentkort vilket betyder att du kan ångra köpet och få tillbaka dina pengar. Vill du utnyttja ångerrätten måste du informera företaget om det inom 14 dagar.

  Bestrid ett felaktigt betalningskrav
  Har du fått ett betalningskrav som du anser är felaktigt har du rätt att bestrida det, alltså protestera mot det. Det ska du göra skriftligen, exempelvis via mejl.

  Skriv ett mejl till företaget som har skickat kravet där du förklarar tydligt att du inte tänker betala samt varför du inte tänker betala.

  Läs mer om att bestrida ett felaktigt betalningskrav

  Du och företaget kommer inte överens
  De flesta kommuner erbjuder konsumentvägledning, dit du kan vända dig för information och stöd.

  Sök din kommunala konsumentvägledning här

  Kommer du och företaget inte till en lösning kan du göra en anmälan till myndigheten Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en bedömning. Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN.

  Läs mer och gör en anmälan på ARN:s webbplats

  Anmäl till Konsumentverket
  Anser du att ett företag har oskälig avtalsvillkor kan du uppmärksamma Konsumentverket om det genom att göra en tillsynsanmälan.

  Till webbanmälan på Konsumentverkets webbplats

  Vänligen Johanna Vägledare, Hallå konsument 2020-09-24 13:00

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter