Sök gärna bland våra tidigare frågor och svar
Alla kategorier

Är Dom-kraft seriösa?

Profilbild på: Wanja Eriksson Hej!

Igår blev jag kontaktad av dom-kraft som säger att de hjälper kunder som blivit lurade av telefonförsäljare. T ex Mobilegroup.
Undrar om de går att lita på? Wanja Eriksson 2019-11-06 07:53 Följ inlägget
 • Profilbild på: Wanja Eriksson Hej Wanja,

  Vad bra att du hör av dig till oss med din fundering!

  En del konsumenter har hört av sig till oss med samma fundering som du har gällande Dom-kraft.

  När det gäller telefonförsäljning så uppmanar vi konsumenter att vara särskilt försiktiga och ta god tid på sig att fundera över om avtalet är något för dem. För en tid sedan trädde en ny lag i kraft som ska underlätta det.

  Den nya lagen innebär bland annat att om ett företag kontaktar dig via telefon i syfte att ingå avtal krävs det att du skriftligen bekräftar erbjudandet för att avtalet ska vara giltigt. Du är alltså inte bunden av ett muntligt avtal vid telefonförsäljning. Den skriftliga bekräftelsen kan vara elektronisk till exempel via e-post eller sms.

  Upplever du att företaget inte har seriösa säljmetoder uppmanar vi till en anmälan till Konsumentverket. Det underlättar vår tillsyn av företag som inte agerar enligt de lagar vi har ansvar för.

  Här är länken till anmälningsformuläret om det skulle bli aktuellt.

  Webbanmälan till Konsumentverket.

  Vänligen, Christine Vägledare, Hallå konsument 2019-11-07 10:26

Kommentera eller ställ en ny fråga

Ditt namn och det du skriver i ditt inlägg kan bli synligt för alla. När du anger namn och e-postadress sparar vi dem för att ha möjlighet att återkoppla till dig om din fråga.
Här kan du läsa mer om Hallå konsuments behandling av personuppgifter