Samlad reseinformation på Reopen EU

Nyhet: Publicerad 21 april 2022

Lyssna

Om du ska ut och resa kan det vara bra att ha koll på vad som gäller inom olika länder med anledning av covid-pandemin. Om du ska resa inom EU kan du använda RE-open EU, en webbplats som samlat information om restriktioner vid resor inom Europa för covid-pandemin.

Samarbete:Denna sida är en del av Europeiska unionens konsumentprogram (2014-2020).

Re-open EU ger information om rese- och hälsoåtgärder för olika länder under covid-19 pandemin. På webbplatsen finns samlat innehåll om EU-länderna och de Schengenassocierade länderna Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz.

För att få reda på vilka regler som gäller för inresa i det land du vill åka till väljer du destination. Då får du fram vilka regler som gäller för inresa i landet om du kommer från ett annat EU-land eller ett Schengenassocierat land. Du kan också göra en resplan och välja utreseland och ankomstland för att få specifika råd för din resa.

Webbplatsen är framtagen av EU. Innehållet uppdateras löpande och finns på 24 språk.

Mer information om rese- och hälsoåtgärder inom EU

Denna webbplats är en del av Europeiska Unionens Konsumentprogram (2014:2020). ECC Sverige är en del av Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument och delfinansieras av europeiska unionen.