Många frågor om bilupplysning nu

Nyhet: Publicerad 31 maj 2022

Lyssna

Just nu är det många som vänder sig till Hallå konsument med frågor kring bilvärderingssajten bilupplysning.nu. De flesta uppger att de fått intrycket av att tjänsten är gratis och får en chock när en faktura på 2 000 kronor hamnar i posten.

Samarbete:Denna webbplats medfinansieras av Europeiska unionen.

Bilupplysning.nu är den senaste i raden av flera bilvärderingssajter som många upplever problem med. Det har även börjat komma in frågor om Värderabil.nu. Tidigare har andra domännamn figurerat som: • Bilregnr.eu • Bildata.nu • Bilprisinfo De som vänt sig till Hallå konsument angående bilvärderingssajter vittnar om samma sak: Att det inte har framgått tillräckligt tydligt att tjänsten kostar pengar. Det har de istället blivit varse om när fakturan på 2 000 kronor har kommit med posten. Domänerna drivs av ett lettiskt bolag och Konsumentverket har därför begärt att den lettiska konsumentmyndigheten agerar mot företaget. Förutom att det är otydligt att tjänsten kostar pengar uppger många även att man fått problem med att utnyttja sin ångerrätt och att bilvärderingen som sådan är bristfällig.

Mer information om problem med bilvärderingstjänster

Läs mer bland våra Frågor och svar som handlar om Måste jag betala för en bilvärdering från bilpriser.pro?

Läs mer bland våra Frågor och svar som handlar om faktura för bilvärdering från bilregnr.eu

Denna webbplats är en del av Europeiska Unionens Konsumentprogram (2014:2020). ECC Sverige är en del av Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument och delfinansieras av europeiska unionen.