Tänk på det här innan du köper biljett till konsert eller evenemang

Aktuellt | Publicerad: 2019-02-07

Innan du köper biljetter till ett evenemang är det viktigt att du läser biljettförsäljarens villkor. Ta även reda på om biljetterna säljs i första eller andra hand. Köper du andrahandsbiljetter riskerar du att betala mycket mer än vad biljetten ursprungligen kostar.

När du köper evenemangsbiljetter har du inte någon ångerrätt. Kontrollera därför med arrangören vad som gäller om du skulle få förhinder att besöka evenemanget.

Läs vår checklista innan du köper din evenemangsbiljett

Andrahandsbiljetter ofta dyrare

I Sverige är det lagligt att sälja andrahandsbiljetter. Ett företag eller en privatperson som säljer andrahandsbiljetter får dessutom sätta precis vilket pris de vill. Därför säljs andrahandsbiljetter i stort sett alltid till ett högre pris än förstahandsbiljetter. Det kan ibland vara svårt att veta om biljetterna säljs i första- eller andra hand, så vänd dig till arrangören och fråga.

Läs mer om andrahandsbiljetter

Klagomål och anmälningar mot biljettbolaget Viagogo

Konsumentverket har fått in många anmälningar mot företaget Viagogo. Viagogo beskriver sin verksamhet som ett så kallat ”biljettorg” där konsumenter både kan köpa och sälja evenemangsbiljetter via bolagets webbplats.

Även Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument har tagit emot många klagomål mot bolaget. Klagomålen och anmälningarna har främst handlat om de höga priserna. Konsumenter känner sig lurade eftersom priset är högre än det hade varit om de köpt biljetten direkt av arrangören.

Utöver klagomål om priserna har det inkommit klagomål om extrakostnader i efterhand, att bokningsprocessen stressar konsumenter med meddelande om att biljetterna håller på att ta slut, och att det är svårt att få kontakt med bolaget.

Läs mer om Konsumentverkets varning mot Viagogo på Konsumentverkets webbplats

Senaste nyheter