Är dina skulder för tunga? Det finns hjälp att få!

Aktuellt | Publicerad: 2019-12-04

Alla kommuner i Sverige erbjuder kostnadsfri budget- och skuldrådgivning. Dit kan du vända dig för att få råd och stöd om din vardagsekonomi och hur du ska få den att gå ihop. Expertens råd: sök hjälp tidigt, vänta inte tills skulderna hamnar hos Kronofogden.

 

— Många väntar in i det sista med att ta hjälp, först när skulderna blivit så stora att de känns omöjliga att hantera, säger Margareta Lindberg, utredare på Konsumentverket. Jag tror det beror på att man känner skuld och skam över att man inte lyckats hantera situationen själv. Men det är mycket bättre att ta hjälp än att gå och må dåligt. Budget- och skuldrådgivarna är professionella och arbetar under sekretess. De möter människor med liknande problem varje dag.

Ta kontakt tidigt

Ju tidigare du som har problem med din ekonomi tar kontakt, desto lättare är det att hitta lösningar. En budget- och skuldrådgivare kan hjälpa dig att göra en budget och få koll på dina inkomster och utgifter, prioritera de räkningar som är viktigast, få syn på och ibland omförhandla dyra abonnemang samt få till avbetalningsplaner med dem du har skuld hos. Om du har stora skulder kan de även stötta dig i skuldsaneringsprocessen.

Här hittar du kontaktuppgifter till din kommuns budget- och skuldrådgivning.

Senaste nyheter