Koll på pengarna 2018 ute nu

Aktuellt | Publicerad: 2018-01-10

Vill du lära dig mer om hur du kan få pengarna att räcka längre? Nu finns 2018 års upplaga av Konsumentverkets broschyr Koll på pengarna ute. I den finns uppgifter om hushållets olika kostnader och tips och råd om pengar och budget.

Kostnadsberäkningar

Koll på pengarna innehåller Konsumentverkets beräkningar av kostnader för en rimlig levnadsnivå för några av de vanligaste utgiftsområden som ett hushåll har. Beräkningarna är exempel på vad det kan kosta att leva med en standard som varken är lyx eller lägsta nivå. Syftet är att du ska kunna använda broschyren för att jämföra dina egna kostnader och den är ett stöd för dig som vill få koll på din ekonomi och göra en budget.

Checklistor till hjälp

Koll på pengarna innehåller också en hel del tips och råd om exempelvis kostnader för mat, bostad, bil, försäkringar, lån med mera. Bland annat finns exempel på vad det kan kosta att bo hemma hos föräldrarna, hur kostnaderna påverkas om det blir tillökning i familjen och hur du kan se över ditt mobilabonnemang. Här finns också checklistor om vad du ska tänka på kring olika boendeformer, när du köper bil eller information om vad en räkning kommer kosta dig om du inte betalar den i tid.

Koll på pengarna 2018 finns att beställa eller ladda ner här

Senaste nyheter