Viktigt kontrollera uppblåsbar flytväst inför varje användning

Aktuellt | Publicerad: 2017-06-01

Uppblåsbara flytvästar kan vara ett bekvämt och smidigt alternativ till en traditionell flytväst. Du som användare måste dock kontrollera gaspatronen ofta, helst inför varje användning för att flytvästen ska vara säker.

De uppblåsbara flytvästarna blåses upp med en gaspatron som sitter monterad i västen. Gaspatronen kan gänga ur sig själv, vilket innebär att det är mycket viktigt att du kontrollerar att den är ordentligt iskruvad ofta och helst inför varje användning. Det följer med ett serviceschema till alla uppblåsbara flytvästar, som du måste följa för att flytvästen ska vara säker att använda.

Eftersom uppblåsbara flytvästar är tekniskt avancerade ska inte barn använda dem. Det är också viktigt att du är simkunnig om du använder en, eftersom tekniska fel i värsta fall kan göra att västen inte fungerar som den ska.

Hallå konsument har mer information om uppblåsbara flytvästar

Serviceschemat måste alltid följas, men det har kommit tekniska lösningar som säkrar patronen så att den inte gängar ur under användning. Har du bestämt dig för att köpa en uppblåsbar flytväst, fråga i butiken om den väst du köper har en sådan funktion.

Senaste nyheter