Har du en Volkswagen?

Aktuellt | Publicerad: 2017-09-07

Är du ägare till en av de Volkswagen-bilar vars avgasutsläpp har manipulerats? Då kan du kräva att bilen ska åtgärdas i enlighet med konsumentköplagen. Det betyder att företaget i första läget har rätt att avhjälpa felet och att det ska ske kostnadsfritt.

Volkswagen håller just nu på att uppdatera mjukvaran i många av de bilar som omfattas av manipulerade avgasutsläpp. Men samtal till Hallå konsument visar att det förekommer att konsumenter blir missnöjda med bland annat bilens prestanda och bränsleförbrukning efter uppdateringen.

Om du, efter uppdateringen, inte är nöjd av någon anledning behöver du kontakta verkstaden igen och förklara vad som är fel. Läs gärna mer i vår Klagoguide om vad du då ska tänka på.

Det är till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, du ska vända dig om du inte lyckas komma överens med verkstaden.

Mer information finns på ARN:s webbplats.

I Sverige är det inte tvingande för konsumenter att uppdatera mjukvaran i de bilar som omfattas av manipulerade avgasutsläpp. Har du inte redan låtit göra det kan du alltså välja att avstå från uppdateringen. Men väljer du att avstå så bör du kräva att Volkswagen förklarar vad det i så fall innebär för dig och din bil, vilka risker det eventuellt för med sig.

Det är 224 746 bilar från märkena inom Volkswagen-koncernen som berörs i Sverige. Exakt vilka modeller och modellår som är aktuella finns på Volkswagens webbplats vwdieselinfo.se.

Mer information på Volkswagens webbplats vwdieselinfo.se

Senaste nyheter