Om inkassokrav från European Development

Aktuellt | Publicerad: 2016-07-07

LV Hälsokost AB/Lev väl/Maximera TM Scandinavia AB – som säljer hälsokostprodukter via telefon – har börjat skicka inkassokrav under namnet European Development. Bestrid alla fakturor från företagen på varor som du inte beställt.

Telefonförsäljare från LV Hälsokost AB/Lev väl/Maximera TM Scandinavia AB har ringt upp konsumenter och meddelat att de har chans att vinna presentkort på 10 000 kronor eller fri el i ett år. Under samtalet erbjuds även en gratis gåva för endast en portokostnad på 59 kronor.

För många av de uppringda konsumenterna har det inte varit tydligt att om de tackat ja till provpaketet så förbinder de sig till ett abonnemang på hälsokost som kostar 298 kronor i månaden. En del konsumenter har även uppgett att de tackat nej till erbjudandet men ändå fått fakturor.

Bestrid om du inte har beställt

Konsumentverket uppmanar konsumenter som fått inkassokrav från LV Hälsokost AB/European Development, gällande produkter som inte beställts, att bestrida fakturorna.

Så bestrider du en faktura

Med anledning av att LV Hälsokost AB börjat skicka inkassokrav under namnet European Development har även det namnet lagts till på Konsumentverkets varningslista.

 

Senaste nyheter