Företag känner sig lurade av upplysningsföretag

Aktuellt | Publicerad: 2018-11-27

För två år sedan hörde många företagare av sig till Hallå konsument för att de kände sig lurade av olika upplysningsföretag. Nu får vi återigen många frågor om detta.

De som hör av sig till Hallå konsument är ofta företagare som fått hem blanketter där de ombeds uppdatera sin kontaktinformation. Utskicken kan se ut att komma från en myndighet, men i det finstilta framgår det att tjänsten kostar flera tusen kronor och har en bindningstid.

Företagen är varningslistade

De företag som vi får flest samtal och anmälningar om är Nummerupplysningen.se och Bolagsupplysningen. Båda företagen är registrerade i Estland och står med på Svensk Handels varningslista, en lista där man bland annat varnar för bluffakturor och företag med oseriösa försäljningsmetoder.

Kostnadsfri uppdatering

Hos Bolagsverket kan du kostnadsfritt uppdatera adressen till ditt företag. En registreringsavgift kan tas ut om du vill uppdatera annan information om verksamheten.

Om du är företagare kan du kontakta din branschorganisation eller Svensk Handel för mer information om upplysningsföretag. På svenskhandel.se och Polisens webbplats bestrid.nu hittar du mer information om hur du kan bestrida bluffakturor. Om du misstänker att det rör sig om någon form av bedrägeri kan du göra en polisanmälan.

Nyttiga länkar

Läs mer om företagen på Svensk Handels varningslista

Svensk Handels tips kring hantering av bluffakturor

Polisens sida bestrid.nu om bestridande av fakturor

Uppdatera företagsinformation kostnadsfritt hos Bolagsverket

Senaste nyheter