Varning för fula försäljningsmetoder

Aktuellt | Publicerad: 2015-09-18

Pensionsmyndigheten har på senare tid fått in flera samtal där konsumenter luras till att genomföra ett fondbyte i premiepensionen genom att uppge ett mobilt bank-id.

Det är Pensionsmyndigheten som rapporterar att flera av deras kunder har blivit kontaktade av förvaltningsföretag som erbjuder att genomföra ett fondbyte i premiepensionen mot en avgift. Även tillgång till kundens mobila bank-id har då efterfrågats.

Bland annat ska försäljare ha använt sig av argument som att börsen är på väg att rasa och att ett fondbyte därför är ytterst nödvändigt.

Pensionsmyndigheten varnar för detta fula försäljningsknep. Att göra ett fondbyte är kostnadsfritt via Pensionsmyndighetens sajt. 

Mer information om fondvalsguiden finner du här

Lämna aldrig ut bankuppgifter

Observera att du aldrig ska lämna ut uppgifter som exempelvis ett mobilt bank-id. Då kan förvaltaren få tillgång till premiepensionskontot. Görs det då transaktioner kommer de att ses som behöriga och som kund har du då inte rätt till ersättning. Lämnar du ut ett mobilt bank-id så kan du också bryta mot det avtal som du ingått i tillsammans med banken.

Mer information om allmän pension på Pensionsmyndighetens webbplats

Mer information om premiepension på Pensionsmyndighetens webbplats

Senaste nyheter