Reseinformation om Grekland

Aktuellt | Uppdaterad: 2015-07-08 | Publicerad: 2015-06-29

I Grekland pågår en ekonomisk kris. Ska du resa dit ska du se till att ta med dig olika betalningsmöjligheter, både kontanter och kort, meddelar Utrikesdepartementet. Det är också viktigt att kontrollera att du reser med en giltig reseförsäkring.

Grekland genomgår en stor ekonomisk kris. Därför uppmanar nu Utrikesdepartementet (UD) att resenärer som ska åka till Grekland ser till att ta med sig olika möjligheter till betalning, både extra kontanter som kredit- och/eller betalkort. Det är också viktigt att kontrollera att du reser med en giltig reseförsäkring.

Valutan i Grekland är Euro. Det är vanligare att betala med kontanter i Grekland än i Sverige, särskilt på landsbygden. Under helgen var det många bankomater (främst i Athen) som tömdes på kontanter och det är oklart om de kommer att fyllas på igen. UD har uppgifter om att vissa restauranger och bensinstationer bara tar emot kontanter och inte accepterar betalningar med kreditkort. Resenärer uppmanas hålla sig informerade genom att följa nyhetsrapporteringen.

Till reseinformation för Grekland på SwedenAbroad (Sveriges ambassad i Athen)

Senaste nyheter