Förbättra täckningen inomhus

Aktuellt | Publicerad: 2015-05-06

Att kunna använda mobilnätet inomhus har blivit allt viktigare för många. Men vad ska du göra om täckningen från mobilnätet inte räcker till? Post- och telestyrelsen (PTS) har tagit fram information och råd för konsumenter.

Signaler från mobilnätet in i bostaden kan bli mycket svagare, till exempel på grund av väggarna. Samtidigt vill fler kunna använda mobilen överallt, inte minst på grund av att många inte längre använder fast telefon. Bristande inomhustäckning kan också vara ett problem om du använder mobilt bredband som din enda bredbandsuppkoppling i hemmet.

Därför har Post- och telestyrelsen, PTS tagit fram informationsmaterial på sin webbplats och gjort faktablad. Dessutom publicerar PTS en rapport om lösningar för inomhustäckning i villor och flerfamiljshus.

Mer om inomhustäckning och hur du förbättrar den, på Post- och telestyrelsens webbplats

Faktablad med råd om hur du förbättrar din inomhustäckning på Post- och telestyrelsens webbplats

– Dålig inomhustäckning är ett konkret problem som många konsumenter vittnar om. Vi vill med det informationsmaterial vi publicerar i dag visa på olika typer av befintliga lösningar som kan förstärka täckningen och ge snabbare bredband, säger Jeanette Wännström, projektledare på spektrumavdelningen.

Senaste nyheter